Sommerfjellet kaller!

På vei inn i den varme årstiden med lyse sommernetter er det mye å glede seg til på fjellet. Lange skiturer og kalde, friske kinn avløses av varme dager og sykkel, vandring, bading, fisking, fotografering og alt annet som hører sommerfjellet til.

Peiskosen byttes for en periode ut med terrassekos, ski byttes ut med sykkel, fjellsko eller joggesko, og der vi har vært bortskjemt med hvit snø og fantastisk lys, er det nå fargerikt og aller mest grønt. Det er kanskje denne variasjonen mellom sesongene som er aller mest fascinerende med Norge som ferieland, og det kommer ekstra klart fram på fjellet.

Sommerfjellet byr på så mangt. Lillehammerregionen byr på mye. Her er det opplevelser og aktiviteter for alle, og det kommer stadig nye tilbud.  Vi anbefaler alle å følge med på aktivitetskalendere i regionen, enten på vår Visitskeikampen eller hos Visitlillehammer.

Mange arrangement i regionen har lang historie. Samtidig dukker det stadig opp nye arrangement. I år kommer det to nye musikkfestivaler i regionen: Gausdalsfestivalen på Skeikampen 9. til 11. august, og Lillehammer Live på Strandpromenaden i Lillehammer 7. til 9. september. Sensommer på hytta og musikkfestival høres ut som en perfekt kombinasjon, så her er det bare å oppdatere kalenderen.

Fra vinter til sommer på 5 dager

Med den snørike vinteren vi har bak oss, var det noen som stilte spørsmål om når det egentlig skulle bli sommer. De første løypene ble kjørt rundt 24. oktober, og deretter var det stabil vinter nesten fram til mai!

I starten av mai kom siste snøfallet, og da lå det mellom 70 og 100 cm snø i fjellet. 9. mai ble det kjørt løyper for siste gang før sommeren. Fem dager senere - 14. mai - ble greenen klippet på golfbanen. Det er ganske fantastisk, og i år er det lov å snakke om at det var kort vår. 

Og er ikke det egentlig ganske fint – fra en lang vinter med alle vinterens gleder rett over til en lang og avslappende sommer med fjellets og regionens sommergleder.

Velkomment til fjells og nyt sommeren!