Det er ikke bare naturen som endrer seg ved overgangen fra vinter og snø til sol og sommer. Løypekjører Knut Erik Hagen går fra snø og perfekte løyper til å få bort snøen og skape perfekt gress på landets høyestliggende golfbane på Skei.

Kalking golfbanen

Vi er godt vant med spektakulære bilder av soloppgang over nykjørte skiløyper på fjellet. Nå er det snart klart for bilder av den perfekte greenen med Skeikampen i bakgrunnen. Både golfspillere og skiløpere kan glede seg over @ballehagen på Instagram.

Når vårsola begynner å ta og skisesongen går mot slutten, er det plutselig fokus på å bli kvitt snøen – i hvert fall på golfbanen. I overgangen mellom april og mai kjøres det fortsatt gode løyper, men på golfbanen jobbes det for at snøen skal forsvinne. På greenen, der det er viktigest at gresset er perfekt, håper Knut Erik Hagen at det begynner å bli bart i midten av mai. For å hjelpe til, kalkes nå greenen ved hvert hull.

  • Det er litt spesielt å drive en høgfjellsbane. Alt går litt senere, så vi er avhengig av å komme godt i gang. Derfor er både forberedelsene vi gjør på høsten og det vi gjør nå for at snøen skal forsvinne litt raskere viktig, forklarer Knut Erik Hagen.

Knut Erik går løs på sin tredje sesong som greenkeeper på golfbanen på Skeikampen. Fortsatt er han mest kjent for de fantastiske skiløypene på Skei, men han får også skryt for innsatsen på golfbanen. Selv liker han godt sesongvariasjonen.

  • Jeg synes det er både interessant og artig å jobbe med golfbanen. Klubben er veldig ivrig på å finne gode løsninger, og vi har en flink konsulent som kan gi oss råd og tips. Golfaktiviteten har tatt seg opp, og det er positivt for alle, sier han.
    Kalking III

Håper å åpne golfbanen 1. juni

Åpning av golfbanen er naturlig nok avhengig av været framover, men greenkeeperen har et håp om å åpne rundt 1. juni. Kalkingen på snøen er bare noe av forberedelsene før sesongen. I fjor høst ble gresset sprøytet, luftet og det ble satt ned pinner som bidrar til drenering av plenen. Noe av det verste som kan skje, er om det blir stående vann eller om det dannes en hinne av is over gresset.

Banen er normalt åpen til høstferien er slutt, og deretter følger jobben med å rydde og forberede banen på vinterdvalen. I fjor høst startet løypekjøringen den 24. oktober, så det er ikke så lang høstpause mellom det grønne gresset og det hvite gullet for Knut Erik Hagen.

Og på våren og forsommeren? Rundt 1. mai er det fortsatt om lag en meter snø i terrenget på Skeikampen – og løypene kjøres fortsatt. Det er ikke usannsynlig at løypene kjøres til 17. mai. Da er det 14 dager til 1. juni…

Det anbefales å følge @ballehagen på Instagram – der får du god oversikt over hvordan det ligger an både i løyper og på golfbanen.

 

Mer informasjon om Skei Golfklubb, deres aktiviteter og banen finner du her.

Les mer på Golfklubbens egne hjemmeside.