Løyper! Endelig! Etter flere år med planlegging, utredning, søkning om støtte, dugnadsjobbing og organisering av anleggsarbeid, kunne Skeikampen Skiarena legge ut følgende beskjed på Facebook i julen:

«Det er da åpnet for å prøve løypene fra 30. desember.»

Vi har skrevet mye om Skeikampen Skiarena, og det er har stadig gått framover med prosjektet. Det er imidlertid ikke til å komme fra at et så stort prosjekt tar tid å realisere. Helt fram til jul var det trafikk av anleggsmaskiner og lastebiler på arenaen, og dermed var det behov for ekstra påfyll av snø gjennom julen for å kunne kjøre løypene. Akkurat det med å få snø i julen løste seg greit, kan man vel si…


Løypekart for fartsretning

Nå er altså løypene kjørt, og alt klart for gode treningsøkter. Det er viktig at alle studerer løypekartet på brakka på stadion, og da spesielt "fartsretningen" på løypene før de tester løypene her. Anlegget vil blant annet bli brukt til trening "i stor fart", og da kan farlige situasjoner oppstå om noen går mot fartsretning. Dette skiller ofte en kompakt skistadion med mange, korte runder, fra det «vanlige» løypenettet på fjellet.

Det er kjørt løyper med bred maskin og et klassiskspor og god plass til skøyting. Det jobbes videre med å få opp retningspiler i alle "løypekryss", slik at det blir lettere å finne fram i løypene.


Midlertidig skiskytterstadion

I tillegg jobbes det med å få på plass en midlertidig skiskytterbane. Det er også plassert ei brakke på stadion som skal brukes til lagring av skytematter for skiskyting. Anlegget har fått politigodkjenning for en midlertidig bane med 8-12 skiver.

Med en kompakt og god skiarena med skiskytterfasiliteter på plass, tar Skeikampen et nytt steg i retning av å bli den perfekte og foretrukne treningsarena og etter hvert konkurransearena for langrennsløpere og skiskyttere. Når det etter hvert kommer rulleskiløyper i tillegg, vil dette gi gode treningsmuligheter både vinter og sommer.


Fakta om Skeikampen Skiarena

Skeikampen Skiarena er en «frivillig organisasjon», eid av Follebu Skiklubb, Vestringen IL, Gausdal Skilag, Tretten Skiskytterlag og Skeikampen Pluss («løypelaget» på Skei). Det betyr at dette er «idrettslagseid», og dermed er det slik at all planlegging, anleggsledelse, innsamling av finansiering, etc. foregår på dugnad.


Status

Så langt i utbyggingen har vi ferdig stadion og stort sett alle løyper (5 km rød for skøyting, 5 km blå for klassisk, sprintløyper med 3 ulike lengder, samt egen inngang mot stadion for skiskyting). Alt dette er nå helt ferdig planert, og løypene er oppkjørt.

Det er planlagt rulleskiløype, men ferdigstillelse av denne ligger litt fram i tid. Skiskytteranlegget er planlagt og graving av voller etc er startet. Planen videre er å fullføre skiskytteranlegget, få opp et målhus/toaletter og få lys i den ene 5 km løypa, samt at det til sommeren vil bli en prioritert oppgave å få i gang arbeid med infrastruktur, som vei, parkering, strøm og vann/kloakk.

Asfalt til rulleski er naturlig at er noe av det siste som ferdigstilles - slik at annen bygging/graving ikke ødelegger nylagt asfalt. Rulleskiløype er derfor et av de siste byggetrinnene (sammen med kunstsnøanlegg).

  • Realistisk vil jeg nok måtte si at vi nok trenger 3-5 år før vi er i posisjon til å bygge rulleskiløype - men tidsplan er som sagt litt "flytende". Det er vanskelig å være mer konkret på tidsplan, sier Kristian Nordlunde i en statusoppdatering om anlegget.

Skiarenaen A4

Tekst av Anders Lindstad.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.