11. november! Da er det dags for sesongåpning i alpinbakken! 
Helgeåpent frem til 17. desember, deretter åpent hver dag. - Så sant kuldegrader, vær- og føreforhold er på vår side er dette vår plan, sier driftssjef i alpinbakken Rune Slåsletten.

Vedlikehold og forberedelser 

Visit Skeikampen møter driftssjefen den aller første høstdagen, dvs. 1. september. Selv om det er folketomt og stille i alpinbakken er det travle dager for Slåsletten og hans mannskap - også på denne tida på året.

DSC 0188

- Vi har strenge krav og retningslinjer vi må forholde oss til når det gjelder vedlikehold og kontroll, forteller Slåsletten. Året rundt jobber det åtte personer på full tid.
På sommeren er halvparten av staben banemannskap på golfbanen, ellers går det hovedsakelig i vedlikehold av maskiner, klipping av traséer, og sist men ikke minst snøproduksjon når de etterlengtede kuldegradene kommer.

Hvordan jobber dere når snøproduksjonen settes i gang?
- Da er det temperatur som avgjør arbeidstida, ikke klokka. Det er folk her døgnet rundt, stort sett går vi tre skift. Men det er helt greit å jobbe på denne måten, vi er veldig klare når høsten kommer. Det begynner å krible, og vi følger veldig mye med på yr.no! For å produsere snø må det være 2-3 minus gjennom hele døgnet, og det må være 8-10 timer sammenhengende kulde. Og kunstsnø produserer vi både i alpinbakken og i lysløypa.

- Også er det selvsagt superviktig å være blant de første som har snø, det gjelder både alpint og langrenn.
Du vet, aktive løpere reiser dit snøen er, og de vil begynne så tidlig som mulig.
Det renner inn stadig nye forespørsler fra skigrupper og alpinlag. Men den gjennomsnittlige skiløper kommer gjerne først ved juletider.

1,5 - 2 millioner kroner
For Skeikampen alpinsenter koster det mellom 1,5-2 millioner kroner i snøproduksjon for hele sesongen. I fjor produserte de 350.000 kubikk. Produksjonen foregår om høsten, så tar natursnøen over og gjør resten av jobben.

Heiskortsamarbeid med Lillehammer Skiresort
Slåsletten forteller at de har et heiskortsamarbeid med Lillehammer Skiresort
som har samlet alle regionens skianlegg i ett heiskortsystem. Dette gjelder Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen og Gålå.
Felleskortet - Lillehammer Skipass - kan benyttes i alle fem anleggene.
- Men det er også mulighet for å kjøpe kort som kun gjelder på Skeikampen, legger Slåsletten til. Tidlig rabatt på sesongkort tilbys frem til 16. oktober.

Hva er det viktigste fokuset dere har i dag og fremover?
- Vi har lagt lista høyt når det gjelder kvalitet, og vi får veldig mange positive tilbakemeldinger både på alpint og langrenn. Og når det gjelder langrenn skal vi være i den posisjonen som vi har kommet. Vi skal være i Norgestoppen når det gjelder preparerte løyper til riktig tid, det skal være strøkne forhold. Vi etterstreber å være den snøsikre skiresorten med lengst sesong, fastslår Slåsletten.

For spørsmål om sesongkort ta kontakt med skisenteret: 
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mer informasjon om hvor man kan kjøpe sesongkort kommer her.. 

For Visit Skeikampen, tekst og foto:
Åse Kari Gravråk
frilansjournalist
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.