Velkommen til en morsom og utfordrende konkurranse i langrennscross på Skeikampen.


Påsketradisjon på Skeikampen

Langrennscross er en morsom konkurranseform for alle aldre i en kort løype med innlagte hopp, kuler og svinger.

Påskelangrennscross på Skeikampen arrangeres i år for sjette gang. Skirennet skal være et uhøytidelig renn med fokus på skiglede og lek på ski. Follebu Skiklubb er hovedarrangør sammen med sine samarbeidspartnere på Skeikampen.

Her har vi hatt med OL mestere, verdensmestre og norgesmestere på start og i årene fremover forventer vi å ha med flere. Foruten Øystein Pettersen, Tarjei Bøe og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, har vi tidligere hatt med løpere som Johannes Høsflot Klæbo og våre egne med Mattis Stenshagen og verdensrekordholder på 100m Marte Nordlunde på start. Det er tydelig at langrennscross kan bidra til gode resultater.

 

Deltakere og påmelding

Vi har mange deltagere som stiller opp år etter år, og gledelig er det også med mange nye, selvfølgelig. Normalt har vi ca 250 deltagere, men vi har plass til flere.

Alle klasser går prolog. Klasse 8-10 rangeres ikke og det er ingen finaler i denne klassen. For klassene 11-13, 14-16, 17+ og klassen "gamle helter" arrangeres superfinale.
Vi tar med fra 8 løpere i hver finale. Tidtakersystem er Emit og vi oppfordrer løpere, som har, til å stille med egen brikke. 

Meld deg på her.


Program

Vi starter med de yngste klassene først og avslutter med de eldste, det er 15 sek startintervall.
Etter prolog er det hopprenn, mens finaleoppsett gjøres klart. For hopprennet så er det litt forskjellige premier; for beste fall, beste hopp, mm. Det er premier til alle. Det er også uttrekkspremier. 

Alle må hente startnummer selv og i god tid før arrangementet, senest innen kl. 11:30. Startlister vil klargjøres på EQ timing.

Vi starter kl 12:00 og regner med at starten er ferdig ca kl 13:15 (kommer ann på antall deltakere i de forskjellige klassene). 

Hopprennet starter ca kl. 13:30. 

Finalene går ca kl. 14:00. 

Premieutdeling finaler samt uttrekkspremier og hopp ca kl 14.30

 

Velkommen til en fin dag på Skei.

Les mer om påskeprogrammet på Skeikampen her.

Kontakt

Tormod Bjerke
Koordinator
Tlf: 913 40 676
E-post: tormod.bjerke@backe.no

Meld deg på langrennscross